Close
Masters in Cereal Technology

EHS Change Manager

Codrico Rotterdam B.V. is een internationaal productiebedrijf, gevestigd in Rotterdam, dat wereldwijd actief is in de Food en Specialty Feed sector. Grondstoffen zoals granen en peulvruchten worden hier verwerkt tot hoogwaardige, unieke en duurzame ingrediënten. De klanten zijn over 5 continenten en meer dan 50 landen verspreid.

Bij Codrico kun je met al jouw ambities en competenties invulling geven aan jouw loopbaan. Er is alle ruimte voor goede initiatieven en de uitvoering ervan. Bij Codrico werken betekent dat je zelfstandig en op basis van eigen inzichten je werk vorm geeft. Dat geeft het werk afwisseling en zorgt ook vaak voor leerervaringen buiten de directe functies.

Als team werken wij intern informeel samen aan het beste resultaat voor de klant. De diverse medewerkers hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Een evenwichtige mix van commitment, drive, ownership en teamgericht.

Wat ga je doen als EHS Change Manager:

 • Naar een hoger niveau tillen van het EHS- beleid, borgen en continu verbeteren van de bijbehorende managementsystemen
 • Zodanig opstellen en dagelijks uitvoeren van milieu- veiligheids- en arbozaken, dat deze onderwerpen een kritisch onderdeel worden van het dagelijkse werk van alle medewerkers
 • Leidinggeven aan en coachen van het QC-team ( 1 supervisor en 3 medewerkers) waarbij het moderniseren van het interne Laboratorium een centrale rol speelt
 • Het bijhouden van de normeisen voor certificering ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001.
 • Aanspreekpunt voor externe (internationale) relaties zoals klanten, leveranciers, certificerende instellingen en overheidsinstanties.
 • Organiseren, begeleiden en opvolgen van in-/externe audits en inspecties.
 • Actief samenwerken met Operations, TD, Supply chain, Inkoop en Sales.
 • Rapporteren aan de R&D en QESH Directeur.

Wat vragen wij van je als EHS Manager?

Je bent communicatief zeer vaardig en van nature iemand die positief en ondernemend is ingesteld. Jouw taak als “change manager” is de interne bedrijfsprocessen te overzien en aan te sturen in een multi channel aanpak. Je stemt de communicatie, gebruiksprotocollen en timing af op de structuur en cultuur. Je kunt enthousiasmeren én overtuigen. En je hebt oog voor zowel stakeholders als gebruikers.

Verder vragen wij:

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur met specialisatie arbo-, veiligheid, en/of milieuzorg, of een vergelijkbare opleiding.
 • Je kunt goed overweg met Microsoft Office programma’s (Word, Excel, PowerPoint en Visio).
 • Gedegen ervaring in een leidinggevende positie binnen (Q)EHS Management in de levensmiddelenindustrie, bij voorkeur binnen een productieomgeving.
 • Actuele kennis van relevante wetgeving en systemen op het gebied van veiligheid, arbo , milieu en bij voorkeur voedselkwaliteit.
 • Positieve en kritische professional die denkt in structurele verbeteringen en adequate oplossingen en veranderingen kan bewerkstelligen.
 • Pragmatisch ingestelde people-manager die kennisoverdracht stimuleert door afdelingen met elkaar te verbinden in een handelgedreven organisatie.
 • Communicatief sterk en doortastend op verschillende niveaus, zowel intern als extern, in het Nederlands en Engels.
 • Persoonskenmerken: ondernemend, conceptueel, team-player, analytisch, klantgericht, organisatie-sensitiviteit, probleemoplossend vermogen.

Wat bieden wij?

Voor deze fulltime functie bieden wij een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. Jouw kennis en ervaring worden beloond met marktconform salaris, afhankelijk van je ervaring en leeftijd. Daarnaast heeft de organisatie een collectieve zorgverzekering en krijg jij je reiskosten vergoed. Codrico ligt in hartje Rotterdam en is goed bereikbaar met zowel de auto, als het openbaar vervoer. Er is een metrohalte op loopafstand.

Meer informatie of direct solliciteren?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Erwin Kuiper of Sebita Badwal (HR), (010) 290 66 66. Wil je direct solliciteren op deze functie, dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie via info@codrico.com.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contactperson/source: Erwin Kuiper Publication date: 2 December 2019
Solliciteer direct
Solliciteer direct