Close
Masters in Cereal Technology

FINANCIAL CONTROLLER

Als Financial Controller maak jij het verschil in de organisatie, je zorgt voor een tevreden interne en externe klant en ontwikkelt jezelf verder in jouw loopbaan op kennis en soft skills. Ben jij analytisch zeer sterk, accuraat en communicatief vaardig? Dan ben jij de financial controller die wij zoeken.

Codrico is een succesvol, internationaal opererend en innoverend productiebedrijf van hoogwaardige half- en eindproducten voor de levensmiddelen- en diervoedingsindustrie. Als grondstof voor het productieproces worden granen en graanproducten gebruikt en ze maken daarnaast gebruik van hightech maaltechnieken en veredelingsprocessen.


Het is een bedrijf waar verschillende werelden samenkomen. Maïs en granen vanuit de hele wereld worden bij de fabriek gelost en vervolgens verwerkt tot ingrediënten die andere bedrijven nodig hebben voor hun producten waarna ze weer de hele wereld overgaan. Zorg voor kwaliteit en veiligheid van de producten is voor de onderneming van groot belang.

Codrico is gevestigd in hartje Rotterdam met een fantastisch uitzicht op de Rijnhaven. Er heerst een heerlijke Rotterdamse cultuur 'Geen woorden maar daden' en er wordt hard gewerkt aan een mooie toekomst met continue ontwikkeling op het gebied van de diverse te leveren producten. Het is een bedrijf waarin ze gezamenlijk het beste resultaat neer willen zetten!


Wat ga je doen als financial controller?

Als Financial Controller fungeer je als rechterhand van de CFO en ben je verantwoordelijk voor:

 • Het opstellen, analyseren en beoordelen (vanuit de business) van financiële rapportages.
 • Sturing geven aan managementinformatie en business control initiatieven binnen de snel groeiende onderneming
 • Forecasting, budgettering en uitwerken van verschillende scenario's behorend bij strategische en/of tactische keuzes.
 • Analyseren en verbeteren van de operationele gang van zaken, cashflow, trends, opbrengsten en kosten.
 • Het voorbereiden en verzorgen van interne en externe financiële verslaglegging.
 • Het maken van kostprijscalculaties.
 • Het bewaken van liquiditeitspositie.
 • Het onderzoeken en oplossen van financieel-administratieve vraagstukken en problemen.
 • Verantwoordelijk voor AO/ IC

Wie zoeken wij?

Jij bent een communicatief vaardige kandidaat! Je bent analytisch zeer sterk, accuraat en hebt ervaring met ERP systemen. Je hebt absoluut interesse in de gehele business en denkt graag mee. Jij weet een afdeling het uiterste uit zich zelf te laten halen met als doel een soepel lopende financiële administratie! 

Verder beschik je over:

 • 5-10 jaar werkervaring.
 • Een afgeronde academische opleiding Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Business Administration of Accountancy.
 • Een afgeronde RA/RC opleiding is een pré.
 • Ervaring binnen een productieomgeving is een pré.

Wat bieden we jou?

Codrico besteedt veel aandacht aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers. Zo zorgen we voor opleidingen en trainingen om groei van individu en bedrijf te realiseren. We bieden een marktconform salaris en goede aanvullende regelingen.

Direct solliciteren?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Farah Mohayy-ud-Din,
(010) 290 66 66. Wil je direct solliciteren op deze functie, dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie via info@codrico.com.Publication date: 14 September 2018
Solliciteer direct
Solliciteer direct