Close
Masters in Cereal Technology

(Q)EHS MANAGER

Codrico Rotterdam BV is een wereldwijde leverancier en innovatiepartner op het gebied van geëxtrudeerde graanproducten voor de voedsel- en diervoedingsindustrie. We zijn flexibel, marktgeoriënteerd en continue op zoek naar bestendige groei. Wij bedienen klanten over meer dan 50 landen op 5 continenten, actief in segmenten zoals snacks, vleesvervangers en ontbijtgranen.

De cultuur van Codrico is informeel waar collectief gewerkt wordt om het optimale resultaat te behalen voor onze klanten. Onze werknemers delen de gemeenschappelijke waarden zoals gedrevenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en resultaatgerichtheid.

Voor de versterking van de kwaliteitsafdeling zijn wij op zoek naar een (Q)ESH-professional met een productie achtergrond en een zeer stevige doeners mentaliteit.

Positie

Als (Q)EHS-manager zie jij het als een uitdaging om, samen met de QA-manager, het QEHS-beleid naar het volgende niveau te tillen en alle collega’s te inspireren om het dit beleid proactief op te volgen én uit te dragen. Je helpt je collega’s voortdurend waakzaam te zijn op de omgeving met betrekking tot veiligheid en gezondheid met een bestendige implementatie van het QEHS-beleid en de daaraan gelinkte systemen als resultaat. Je rapporteert direct aan de CFO en hebt geregeld contact met het management en zorgt dat jouw projecten op de agenda staan voor de overleggen.

Functie-inhoud

De volgende activiteiten en verantwoordelijkheden vallen onder de functie van (Q)EHS-manager:

 • Verantwoordelijk voor het door ontwikkelen en implementeren van het QEHS-beleid.
 • Verbeteren en onderhouden van het kwaliteitsmanagementsysteem.
 • Eindverantwoordelijk voor het QC-laboratorium (1 teamleider en 3 medewerkers) waarbij het verder digitaliseren een centrale rol speelt.
 • Adviseren van betrokken afdelingen en leidinggevenden op het gebied van veiligheid en milieu ten aanzien van wettelijke en organisatorische aspecten.
 • Uitvoeren van controles op het functioneren van het (Q)EHS-systeem en het (laten) uitvoeren van (interne) audits, inspecties en verificaties.
 • Bijhouden van de laatste normeisen, wet- en regelgeving en zorgdragen voor de nodige certificeringen, waaronder ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001.
 • Aanspreekpunt voor externe relaties zoals laboratoria, certificerende instellingen en overheidsinstanties.
 • Afhandelen van EHS-gerelateerde (omgevings-)klachten.

Profiel

Je bent stressbestendig, communicatief zeer vaardig en van nature iemand die positief en pragmatisch is. In de waan van de dag en dynamiek van de organisatie ben je goed in staat om prioriteiten te stellen. Je stemt de communicatie, gebruiksprotocollen en timing af op de structuur en cultuur. Je kunt enthousiasmeren én overtuigen. En je hebt oog voor zowel stakeholders als gebruikers.

Verder vragen wij

 • Een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur met specialisatie Arbo-, veiligheid, en/of milieuzorg, of een vergelijkbare opleiding.
 • Gedegen ervaring in een (leidinggevende) positie binnen (Q)EHS-Management in de levensmiddelenproductie.
 • Actuele kennis van relevante wetgeving en systemen op het gebied van veiligheid, Arbo-, milieu en voedselkwaliteit.
 • Communicatief sterk en doortastend op verschillende niveaus, zowel intern als extern, in het Nederlands en Engels.
 • Zeer goede beheersing van Microsoft 365, met nadruk op SharePoint.
 • Ervaring op QC is een pré.

Wat bieden wij?

Voor deze fulltime functie bieden wij een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. Jouw kennis en ervaring worden beloond met marktconform salaris, afhankelijk van je ervaring en leeftijd. Daarnaast krijg je beschikking tot een laptop en telefoon. Ook heeft de organisatie een collectieve zorgverzekering en krijg jij je reiskosten vergoed. Codrico ligt in hartje Rotterdam en is goed bereikbaar met zowel de auto, als het openbaar vervoer. Er is een metrohalte op loopafstand. Werk je liever een paar dagen vanuit huis dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Meer informatie of direct solliciteren?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joost Onland (Hiring Manager) of Sebita Badwal (HR), (010) 290 66 66. Wil je direct solliciteren op deze functie, dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie via info@codrico.com.
 

Publication date: 7 October 2021
Solliciteer direct
Solliciteer direct